Яхния от бамя и домати

18/08/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035961
"Вкусна яхния, която дори и веганите ще опитат с удоволствие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 965
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се дръжките на бамята, намокря се, наръсва се със сол и започва да се претрива през ръцете, за да падне мъхестото, след което хубаво се изплаква със студена вода.

В олиото се запържва лукът за три-четири минути и към него се добавят обелените и нарязани на кубчета домати. Посолява се.

След пет-шест минути се добавя една лъжичка червен пипер, щипка захар и бамята, разбърква се добре и се налива вода - да покрие бамята с около 1 пръст.

Готви се на бавен огън 30- 40 минути, да остане на мазнина, и накрая се поръсва с нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар