Руло с бабекова кайма

18/08/2016
KaterinaSpasovaот KaterinaSpasovaЧирак 1x
"Вие намерете бабекова кайма, а останалото е лесно - после заедно ще хапнем "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо689
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и намачкват с малко сол. Гъбите се почистват, нарязват и задушават с лука и щипка сол.

Каймата се разстила върху намазнено фолио и в центъра му по дължина се поставят намачканите картофи като пътечка. Върху тях се наръсват гъбите, след това се нареждат яйцата едно зад друго, а до тях - нарязаните на ленти кисели краставички и морков.

Каймата се завива на хубаво, стегнато руло, и се прехвърля внимателно в тавичка. Намазва се с помощта на четка с олио и се пече 20 минути на 200 градуса. Наръсва се с настъргания кашкавал и се запича за още 10- 15 минути. Оставя се да се охлади леко и внимателно се премества в поднос или друга чиста тавичка.

В мазнината и соса, който се е отделил от рулото при печене, се запържват 2 с.л брашно, след което с непрекъснато бъркане към тях се добавя виното. Тавичката, в която сме пекли рулото, се налива още една кафяна чашка вода, така че хубаво да я обере, и тази вода се налива при брашното с виното.

Посолява се, поръсва се с черен пипер и се бърка, без да се сваля от огъня, докато сосът се посгъсти. Трябва да ври 7- 8 минути, за да няма вкус на сурово брашно.

Когато рулото се сервира, се полива с 1- 2 лъжици от този сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Благодаря, Катерина. Разбрах! За първи път чувам и чета за "бабекова кайма", но и няма от къде да зная, защото никога не купувам готова кайма. Имам си своите принципи, но на вкус и цвят...въпрос на избор е.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Да, това си е едно "Руло Стефани", но не ми е ясно какво означава "бабекова кайма"..... не е обяснено в рецептата името и значението ѝ или аз не мога нещо да схвана...Освен това тази "бабекова кайма" изобщо не е овкусена, ни черен пипер, ни повече лук, ни яйца, ни кимион, нито инд.орехче в картофите. Гъбите предварително не забелязах да са задушени, примерно в масло.... едно нищо е. Картофи разтлани върху парче кайма, някаква си. Моля за пояснение.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв