Ракиена салата от червени печени чушки

18/08/2016
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Салата от печена червена чушка, посипана с много подправки и една малка ледена ракийка - малко удоволствие за летните вечери. Наздраве, приятели!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо948
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 1 кг дебели и плътни (4 бр. големи и плътни чушки)
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • мента - щипка наситнена
  • зехтин - за поливане в повече
  • балсамов оцет - от Модена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат на котлон, задушават се и се обелват.

Нареждам ги в подходяща чиния заедно с дръжките им, посипвам ги обилно с магданоз, копър и мента и заливам обилно със зехтин и балсамов оцет.

Посолявам.

Забележка: Една елементарна рецепта, която е приятна за окото, а и не само.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар