Зелени пиперки с доматен сос

18/08/2016
deninceto
отdenincetoНовак1415
"най-освежаващата лятна гозба - печени чушки с доматен сос - остава само да извадите бучка домашно сирене и ще стане истински пир "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме си чушките. Аз лично ги пека на котлона, но Вие може да ги изпечете и на тиган или фурна. Както Ви е по-удобно.

След като сме изпекли чушките, ги слагаме в тенджера и ги захлупваме с капак за 10-20 минути, за да може да ги обелим по лесно. Обелените чушки може да бъдат запържени за 1-2 минути в тиган с малко мазнина, но аз лично не го правя, за да е по здравословно :) И в двата варианта за вкусни. Въпрос на избор.

За соса:
Настъргваме доматите и ги слагаме в тенджера, за да заврят. Добавяме 1/2 ч.л. захар и чесъна. Варим до сгъстяване на соса. Когато се сгъсти, добавяме зехтина и оставаме на котлона за още 5 минути.

Заливаме печените чушки с вече готовия сос и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар