Крем карамел в тавичка

19/08/2016
"Така се прави истински карамел - в цялата тава, за да има за всички по много "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 773
  • Преглеждания за месеца2449
  • Преглеждания за седмицата314
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 1 литър хладко към топло
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • захар - 2 ч.ч.
  • Карамел
  • захар - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна- 160 градуса;
Нужна ви е правоъгълна тавичка.

Карамел: В касерола се изсипват 8 с.л. захар, поставят се на умерен котлон, докато се получи златист загар на захарта. Изсипва се в тавичката, като се разпределя, доколкото е възможно.

В купата на миксера се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Внимателно и на тънка струйка се сипва от топлото прясно мляко при непрекъснато разбиване на бавна скорост на миксера. Добавя се ванилията.

Сместа се изсипва в тавичката с карамела, която се поставя в друга тава със студена вода и се пече на 160 градуса за около 1 час. По време на печенето на водна баня, ако водата в голямата тава започне да завира, се добавят няколко кубчета лед за да се предотврати завирането ѝ.

Охлажда се напълно и се реже на големи правоъгълни парчета.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йоана Атанасова
Стана страхотен крем карамел :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв