Пикантно руло Стефани

Пикантно руло Стефани
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 5
19/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Любимото на всички руло Стефани, но с нотка пикантност - за да върви по-лесно биричката"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • универсална подправка - 1 ч.л. за кайма
  • магданоз - 3 стръка
  • газирана вода - 50 мл
  • яйца - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измесваме каймата, като в нея слагаме рендосан на ренде глава лук, черен пипер, лют червен пипер, универсална подправка и магданоз, нарязан на дребно. Докато месим каймата, наливаме по мъничко от газираната вода.

Когато каймата е готова, я оставяме да престои около 30 минути.

През това време сваряваме яйцата, обелваме ги и ги разрязваме по дължина на половинки.

Бланшираме морковите за около 15 минути и тях нарязваме по дължина на пръчици.

Почистваме чушките от дръжките и семето, и тях нарязваме по дължина на ивици.

Поставяме на плота парче хартия за печене с големина, колкото тавичката, в която ще печем рулото, и върху нея поръсваме брашното. Отгоре разстиламе каймата на пласт с дебелина около сантиметър и половина, като се стремим да получим блат с правоъгълна форма. Върху него подреждаме яйцата, пръчиците моркови и ивичките чушки, като ги поставяме в началото по дължина на блата от кайма.

Навиваме каймата на руло, махаме хартията за печене и го поставяме в намазнена тавичка.

Отгоре намазваме рулото с олио и го печем в загрята фурна на 200 градуса за 40 минути.

Ако желаете, 20 минути преди да извадите рулото от фурната, може да сложите около него в тавичката няколко чушки, които да сервирате после като гарнитура към рулото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: