Моят постен гювеч на фурна

19/08/2016
"Зеленчуково съвършенство за всички, на които мръвките са им омръзнали "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 065
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • чушки - 1/2 кг червени/зелени
  • лук - 2 глави големи стар
  • бамя - около 3 шепи, прясна
  • зелен фасул - около 2 шепи, може и замразен
  • грах - консерва, малка
  • картофи - окол 1 кг
  • тиквичка - 1 бр.
  • патладжан - 1/2 парче от цял
  • моркови - 2 до 3 бр.
  • домати - 1 консерва от 400 г
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер - по желание
  • зехтин - в повече количество
  • вода - под зеленчуците
  • магданоз - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват на парчета.

Лука го наситнявам в блендер за около 20 сек и го добавям.

Поставят се в гювеча за печене, разбърква се с ръце до хубаво комбиниране, залива се със зехтин и вода под зеленчуците, затваря се с капак и се пече на 170 градуса за около 1 и 1/2 ч.

Накрая на печенето отхлупвам капака, за да се зачерви приятно отгоре.

Поръсвам с наситнен магданоз.

Сервирам.

Източник: Българска кухняподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Снимката на рецептата на "Моят постен гювеч" беше изтрита по невнимание и затова се помъчих да я изкарам отново през кулинарната си страница. Това си е моята рецепта с моята снимка , но ако не е достатъчно добра може и да я свалите от рецептата.
Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв