Паеля Валенсиана

19/08/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Време е за вкусна паеля, затова приготвихме за вас ароматна паеля Валенсиана "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 314
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето и заекът се нарязват на парчета, а чушката - на кубче. Магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а доматите се настъргват.

Загрявате зехтина в голям тиган и в него се запържват пилешкото и заешкото месо, докато не се запечатат от всички страни. Когато месата са готови, към тях се добавят чушката, бобът и грахът, а след това магданозът и чесънът.

Когато всичко се позапържи добре, се добавят и доматите. Когато сокът от настърганите домати поизври малко, ястието се подправя с червен, черен пипер и сол и се залива с 2 литра гореща вода.

Така ври на силен огън около пет минути, след което котлонът се намалява на средна температура и ястието ври 40 минути. След това се добавя оризът, щипка шафран, огънят се усилва и ври още 15 минути.

Преди сервиране ястието се оставя да почине 5~10 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Рецептата е чудесна! Добавих малко артишок и бейби бакла, които са също подходящи за паеля валенсиана.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!