Паеля Валенсиана

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018062
Паеля Валенсиана
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
19/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Време е за вкусна паеля, затова приготвихме за вас ароматна паеля Валенсиана"

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г бисерен
  • пиле - 1/2 бр.
  • заек - 1/2 бр.
  • грах - 200 г
  • зелен боб - 100 г
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • шафран - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л
  • зехтин - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето и заекът се нарязват на парчета, а чушката - на кубче. Магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а доматите се настъргват.

Загрявате зехтина в голям тиган и в него се запържват пилешкото и заешкото месо, докато не се запечатат от всички страни. Когато месата са готови, към тях се добавят чушката, бобът и грахът, а след това магданозът и чесънът.

Когато всичко се позапържи добре, се добавят и доматите. Когато сокът от настърганите домати поизври малко, ястието се подправя с червен, черен пипер и сол и се залива с 2 литра гореща вода.

Така ври на силен огън около пет минути, след което котлонът се намалява на средна температура и ястието ври 40 минути. След това се добавя оризът, щипка шафран, огънят се усилва и ври още 15 минути.

Преди сервиране ястието се оставя да почине 5~10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина е страхотна рецептата! Много вкусна паеля стана!!!
20.05.2023 22:43
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Рецептата е чудесна! Добавих малко артишок и бейби бакла, които са също подходящи за паеля валенсиана.
15.12.2017 15:16