Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Яхния»Яхния с агнешко и зеленчуци

Яхния с агнешко и зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Яхния с агнешко и зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
19/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Вкусна домашна яхния с чудесен аромат."

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 1 кг врат или ребра
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 1 бр. голям
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домат - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • девесил - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • зехтин - 2с.л.
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото да се свари в 3 литра вода до готовност, трябва да се отделя от кокала. Ако имате тенджера под налягане, ползвайте нея.

Отцедете бульона и го отделете настрана.

Почистете картофите, лука и моркова. Нарежете ги на по едро.

Сложете зехтина в тенджера на котлона и сложете да запържите картофите и моркова.

Разбъркайте и гответе 5 мин, след което добавете лука. Пържете до златисто, сложете доматеното пюре, червен пипер и обелен нарязан домат на ситно.

Посолете и разбъркайте.

Запържете за кратко, след което сипете около литър и половина от бульона, който отделихте от варенето на месото, и сложете и кубче зеленчуков бульон.

Разбъркайте и сложете капака. Оставете да къкри на средна температура около 15-20 мин, като периодично разбърквате.

По желание обезкостете месото, може да го оставите и с кокалчетата.

Добавете месото към яхнията, сложете подправки на вкус и разбъркайте.

Оставете яхнията да поври още 5 мин и изключете.

Накрая поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна Атанасова
Боряна Атанасова
Много вкусна яхния!
24.09.2022 14:26
1
Елка Петкова
Елка Петкова
Благодаря за рецептата! Лесна и много вкусна яхния.
02.01.2021 16:03
1