Хавайска пица

20/08/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035971
"Гарантираме, че се останете впечатлени от невероятния вкус и завладяващия аромат - наистина вкусна комбинация "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се наситнява и се запържва с 1 с.л. зехтин за две-три минути, след което към него се добавя доматеният сос и се разбърква. Вари се пет- шест минути, докато се посгъсти, добавя се щипка захар, сол на вкус и малко накълцан риган за аромат. След това се сваля от огъня и се оставя да се охлади.

Ананасът се прецежда добре от сока.

Тестото се разточва на тънка кора и се поставя в тавичка, намаслена с 1 с.л. зехтин. С третата супена лъжица зехтин се намазва отгоре тестото. Върху него се разстила изстиналият доматен сос, тук- там се слагат цели листа от пресния босилек.

Отгоре се нарежда шунката и върху нея или между нея се слагат парчета ананас, разрязани на половинки.

Най- отгоре се поръсва с накъсана моцарела.

Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути, като първите 15 се пече на долна решетка и едва в последните 5 се вдига нагоре.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!