Пукани чорбаджийски чушки без варене

20/08/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Пикантни пукани чорбаджийски чушки, които ще разпалват апетита ви дълго, след като изчезнат от сергиите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 090
  • Преглеждания за месеца16133
  • Преглеждания за седмицата235
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чорбаджийските чушки с отрязани дръжки се нареждат на скара и печем от всички страни. Изваждат се в тенджера и се покриват с капак, да се задушат.

Приготвят се два буркана с винтови капачки. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро. Нареждаме чорбаджийските чушки почти до горе. Между тях поставям парченца чесън и клонки копър. Най отгоре се поставят кръгчета моркови и ленти от зелена чушка.

Във всеки буркан се сипва оцет до чертата и се допълва с вода. После сипваме течността от двата буркана в касерола, добавя се сол и захар и се загрява за кратко.

Може да опитате на вкус, ако не ви харесва, да добавите още сол или захар. Заливаме чушките с марината, затваря се с капачка и обръщаме надолу да се вакумира. Нареждат се бурканите на тъмно и хладно място.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Много ми харесва рецептата, благодаря за идеята
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв