Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницели с гарнитура

Пилешки шницели с гарнитура

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Пилешки шницели с гарнитура
Снимка: Марияна
1 / 2
20/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"И шницели ще приготвим, и гарнитура, но така и не можем да решим - с бира или с вино да ги поднесем"

Необходими Продукти

  • пилешки филета - 7 бр.
  • галета
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • гарнитура
  • картофи - 1 кг
  • сол - на вкус
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 3 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките филенца, подсушаваме ги с кухненска хартия. Филенцата ги посоляваме на вкус и ги поръсваме с и черен пипер и бял пипер, също на вкус. Слагаме филенцата на страни да си поемат подправките.

Обелваме си картофите и ги измиваме. После ги слагаме ги в тенджера, нариваме вода, посоляваме и ги варим. След като се сварят, ги режем на кубчета. Слагаме ги в подходящ съд.

Почистваме чесъна. Скилидките ги нарязваме на ситно. Две от тях прибавяме при картофите. Овкусяваме картофите с оцет и олио. Добавяме и малко сол.

Измиваме и нарязваме на ситно магданоза, прибавяме и него. Объркваме добре.

В купичка разбиваме яйцата с вилица, добавяме другите две скилидки чесън нарязани на ситно.

В друг съд си слагаме галета.

Оваляме всички филенца в галетата и после в яйчената смес. Сгорещяваме си олио в тиган и пържим шницелите от двете страни.

Сервираме шницели с картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: