Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнена пъстърва с гарнитура от пачи крак

Пълнена пъстърва с гарнитура от пачи крак

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пълнена пъстърва с гарнитура от пачи крак1 / 2
21/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • магданоз
  • крутони - 3 ч.ч.
  • пъстърва - 4 бр. малки
  • пачи крак - 1 буркан маринован
  • зехтин - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме краставицата, почистваме я от семките и я нарязваме на ситно. Морковите също обелваме и настъргваме. Същата процедура е и при лука.

В малка тенджера разтопяваме маслото и на средна температура и задушаваме краставицата, морковите, лука и пипера за около 6 мин, разбърквайки непрекъснато.

Разтваряме кубчето бульон в топлата вода и поставяме съда на котлона да заври. Прибавяме ситно нарязания магданоз и дръпваме съда настрани.

В средно голяма купа смесваме крутоните със зеленчуковата смес. Поставяме почистената риба в леко намаслена тавичка. След това напълваме всяка от пъстървите с 1/4 от горната смес. Печем около 20 мин.

Поднасяме с гарнитура от мариновани гъби пачи крак. За целта изцеждаме добре гъбите и ги овкусяваме със зехтина, балсамовия оцет, солта, черния пипер, копъра и чесъна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: