Тиквените кюфтенца на Гордън Рамзи

21/08/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Ароматни и сочни тиквени кюфтенца по рецепта на Гордън Рамзи. Поднесете с любимия си сос и им се насладете!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 579
  • Преглеждания за месеца3132
  • Преглеждания за седмицата577
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и морковите измийте и почистете. Настържете ги на ренде и ги сложете в гевгир. Посолете ги и оставете за 30 мин да си пуснат водата.

В купа настържете сиренето, аз ползвах домашно козе сирене, в оригиналната рецепта е със сирене Халуми. Ползвайте каквото имате.

Добавете в купата яйцата, галета и подправите. Вземете настърганите зеленчуци и с ръце ги изстискайте хубаво, да падне цялата излишна течност от тях. Сложете ги в купата и отново разбъркайте с ръце. Получава се лепкава смес.

Вземете чиния и намокрете леко ръцете си. От получената смес оформете кюфтенца с диаметър на тенис топка и дебелина 2 см. Сложете ги в чинията и оставете в хладилник за 30 мин да се охладят.

Извадете ги, загрейте малко олио в тиган и поставете внимателно кюфтенцата да се изпържат.

Пържете на средна температура до златисто и обърнете от другата страна.
Готовите кюфтенца отцедете върху хартия.

Бележки: Рецептата е адаптирана от предаване на Гордън Рамзи.
По неговата рецепта кюфтетата се слагат в хладилник, за да се охладят и стегнат за по лесно пържене и да не се разпаднат.

При мен, колкото и добре да изцедих зеленчуците, след като ги сложих в хладилника, те пак пуснаха вода, затова ви съветвам преди пържене да ги вземете внимателно, да ги оформите отново и да ги сложите внимателно в мазнината. Пазете се, че ще пръска.

Когато са изпържени добре от едната страна, чак тогава внимателно със шпатула ги обърнете от другата, ако ги хванете по-рано да ги обръщате, ще се разпаднат.

От тази смес се получават 9-10 бр.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Събева
Ирина Събева
23.08.2016 08:47
Здравей те , аз ги загребвам с лъжица и не слагам в хладилника .
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв