Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с бяло грозде

Сладкиш с бяло грозде

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сладкиш с бяло грозде
Снимка: Марияна
1 / 6
21/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Уникален сладкиш с грозде - запретвайте ръкави - всички стъпки са описани в рецептата и да не забравите да се похвалите"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч с набухвател
  • яйца - 4 бр. L
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бяло грозде - 1 1/2 чепки десертно Болгар
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • маргарин - за намазване на формата
  • брашно - за поръсване на формата
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното в купа. Използвам брашно с набухвател /на София мел за кекс/.

Размеквам си маслото.

В друга купа слагам маслото и пудрата захар и разбивам с миксер продължително.

В друга купа чуквам едно по едно яйцата и ги разбивам и тях много добре. Смесвам двете смеси внимателно и ги разбивам. Добавям киселото мляко и разбърквам. После постепенно добавям брашното и разбивам. Добавяме ванилията и пак разбъркваме.

Измивам гроздето и всяко зърно го режа на половина. Почиствам гроздето от семената с остро ножче.

Намазвам формата за сладкиша с маргарин / в случая Рама/ и поръсих с брашно. Изсипвам в формата за сладкиша сместа и заглаждам. Най-отгоре нареждам половинките на зърната от гроздето с разрязаната част върху кашата.

Включваме фурната на 180 градуса и печем. Не нагрявам фурната предварително.

След като се изпече сладкишът, го вадя, слагам табла отгоре и обръщам, после на дъното му слагам голяма обла чиния и пак обръщам внимателно, така че гроздето да остане отгоре.

Поръсвам с пудра захар с цедка. Има сладък, леко кисел вкус от гроздето, маслото придава приятен аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: