Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Доматена апетитка с чесън

Доматена апетитка с чесън

Доматена апетитка с чесън
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
21/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусна чеснова апетитка за домашно приготвени ястия !"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг
  • зелени чушки - 500 г
  • лук - 3 глави
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • захар - на вкус
  • магданоз
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се доматите и се обелват. Нарязва се на четвъртини и в блендера се смилат на хомогенна смес.

Чушките се почистват от семената и се нарязват на ситно, лукът и морковите се обелват и нарязва на малки парченца. Скилидки чесън се пресоват.

Загрява се олио в тенджера, задушават се нарязаните зеленчуци, докато омекнат.

Сипваме доматената смес и се овкусява със сол, захар, пресовани скилидки чесън и черен пипер. Разбърква се и оставяме да се вари, докато се сгъсти и течността се изпари. Накрая се добавя ситно нарязан магданоз.

Сипва се в бурканчета и затваряме с капачки. Стерилизира се за 10 минути за капачка. Тази чеснова апетитка е чудесна и върху филия хляб с натрошено сирене.

Може да се ползва при приготвяне на пици или спагети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: