Лесни чушки бюрек

21/08/2016
Antoanetaот AntoanetaНовак
"Сочни и ароматни - чушките бюрек са идеални за похапване, за мезе или за да нагостите гостите "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 930
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • чушки - 18 бр. (червени, зелени, шарени, но не големи)
  • сирене - 200 г или 250 г (не деликатес)
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат (може, изтърбушени или с дръжките).

След това ги белим, ако са с дръжки, ги режем от горната част, така че да падне чуканчето. Почистваме и от семенцата, но не ги мием, за да запазим вкуса и аромата на чушката.

Пълним чушките със сиренето, но без да ги тъпчем, овалваме ги в брашно, след това в яйце (панираме) и пържим в силна мазнина до златисто около 15 мин ( на зареждане).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар