Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Веронезе

Салата Веронезе

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Салата Веронезе1 / 2
30/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • домати - 6 броя чери доматки
  • лук - 1/3 глава кромид и 1 - 2 стръка зелен
  • кедрови ядки - 1 - 2 шепи
  • риган - 5 стръкчета пресен
  • зехтин - 5 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, нарежете ги едро и ги разбъркайте с разполовените чери доматчета и накълцания лук (зелен и кромид).

Пасирайте 1 шепа кедрови ядки (може да замените с орехи или бадеми) с 4 стръкчета пресен риган, зехтина и оцета. Добавете сол на вкус и разбъркайте салатата с получения сос.

Поднесете в 2 чинии с пресни стръкчета риган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: