Питка с бекон и топено сирене

22/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Нежен и ароматен хляб с парче бекон и топящо се в устата сирене - неустоимо удоволствие!"
Приготвяне90 мин.
Готвене50 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко млякото и добавете маята, разтворете я и сложете захарта и супена лъжица от брашното. Оставете маята да шупне и утрои обема си.

Пресейте брашното в купа и направете в средата кладенче. Отделете един жълтък от яйцата за намазване в края и сложете яйцата в кладенчето. Посолете брашното и сложете мекото масло. Размесете с ръце и сипете млякото с маята.

Омесете гладко тесто, което да не лепне по ръцете, покрийте го с чиста кърпа или фолио и оставете да втаса за час.

Бекона и сиренето нарежете на парчета, бекона разрежете на тънко, но така че да може да увиете парче сирене в него.

Размесете тестото, изкарайте натрупалия се в него въздух и разточете на кора, навийте я на руло и след това разрежете на около 15 парчета. Всяко парче разточете малко и сложете в него парче сирене обвито в парче бекон.

Затворете тестото и оформете на топче. Във всяко топче трябва да има сирене с обвит бекон около него.

Намажете тава с малко олио и подредете топчетата произволно в нея. Намажете с разбития жълтък и оставете да втаса отново за 30 мин.

Загрейте фурната на 170 градуса. Поръсете питата с малко сусам и сложете да се изпече за около 50 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!