Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с ябълки и фурми

Банички с ябълки и фурми

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Банички с ябълки и фурми
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
22/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Сладки хрупкави банички с ароматен и вкусен пълнеж, на които няма как да устоите!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • ябълки - 3 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • фурми - 15 бр. без костилки
  • стафиди - 100 г
  • галета - 100 г
  • захар - 150 г
  • масло - 150 г
  • вода - 100 мл
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в малко вода, за да омекнат. Почистете ябълките и ги нарежете заедно с фурмите на дребно.

Сложете тенджерка на котлона и загрейте на средна температура, добавете в нея ябълките, фурми, стафидите, канела, водата и половината от маслото. Разбъркайте и сложете капака.

Оставете сместа да се задуши като периодично разбърквайте за около 10 мин. Добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа да къкри до получаване на карамелен цвят, махнете от котлона, сложете галетата и разбъркайте. Получава се гъста смес, покрийте и оставете да се охлади. Разтопете останалото масло.

Вземете една кора, намажете я леко с масло, сложете друга върху нея и прегънете на половина, така че да стане правоъгълник, намажете пак с масло.

Откъм широката част оставете два пръста разстояние и сложете от сместа, прегънете празната част която оставихте върху сместа, след това прегънете двете страни на вътре и навийте така че да се получи като пакетче. Така направете и с останалите кори и оформете банички.

Сложете в тава хартия за печене, намажете ги с масло и сложете баничките във фурната, печете на 180 градуса около 20 мин до златист цвят. Извадете готовите банички, охладете и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: