Камби, моркови и карфиол в 3-литрови буркани

22/08/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157681544510
"Лесна и хрупкава туршия за зимата!"
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции2 -3
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212 470
  • Преглеждания за месеца2851
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • камби - 2. 5 кг
  • моркови - 1. 5 кг
  • карфиол - 1. 5 кг
  • целина - листа
  • саламура
  • оцет - 700 мл
  • захар - 2 ч. ч.
  • сол - 1 ч. ч.
  • вода - 8 ч. ч.
  • бахар
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист
  • аспирин - 5 бр. (стрити на прах)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се зеленчуците. Камбите се почистват от семената и се нарязват на едри парчета. Морковите се обелват и нарязват на кръгчета, карфиолът се накъсва на малки розички, листата от целина се нарязват на едро.

Всичко се разбърква в голяма тенджера. Отделно се загрява в подходящ съд, оцет, сол, захар, вода, бахар, черен пипер и дафинов лист.

Снема се от котлона и се охлажда, като преди това се разбърква с аспирина стрит на прах. Зеленчуците се пълнят в два буркана от по 3 литра и един буркан от 1 литър, като леко се притискат.

Заливаме до горния ръб с марината и затварям с капачки. Ако малко не ви достига, долейте с вода и малко сол. Бурканите се съхраняват на тъмно и хладно мястоподобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар