Пълнени милинки

22/08/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6634901
"Денят е по-хубав, когато започва с топли пълнени милинки, току що извадени от фурната!"
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 199
  • Преглеждания за месеца1472
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половин кубче мая се подмесва с 1 равна ч.л. сол, 2 с.л брашно и 100 мл топла вода. Когато шупне се добавят още 200 мл топла вода и 1 с.л олио.

Добавя се към 500 г брашно и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да втаса за час. 1 с.л мас се разтопява и се смесва с 1 с.л. олио. Тавата се намазва с олио и от тестото се оформят топчета като се топят ръцете в разтопената мазнина.

Всяко топче се разстила с пръсти, в средата се поставя парченце сирене и отново се оформя топче. Топчетата се нареждат и леко се притискат отгоре. Оставят се още 30 минути да втасат.

През това време се приготвя кремът, с който се заливат милинките- 2 пълни с.л брашно, 80 пакетче меко масло, 1 с.л мас( също мека), 1 с.л вода, 1 яйце и 1/ 2 ч.л сол.

След като втасат за половин час милинките се заливат с крема и се оставят да престоят още 15 минути. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марияна Желева
Страхотно изглеждат, скоро ще ги направя. Слагам ги в любими.
1
0
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
10.12.2016 22:14
Благодаря, дано ви се усладят!
1
0
Веселина Константинова
Много са пухкави и изглежда много вкусно!
4
0
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
22.08.2016 22:29
Благодаря. Просто трябва да се остави първо тестото добре да втаса, а след това и наредените милинки.И самите топчета да се намазняват добре.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв