Домашно сладко от ягоди с цели плодчета

22/08/2016
"Неустоимо сладко с цели плодчета ягоди и необикновен аромат!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 976
  • Преглеждания за месеца2321
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

  • ягоди - 2 кг
  • захар - 2 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ягодите от дръжките и ги измийте. Използвайте цели добре оформени ягоди без наранявания по тях. Изгнилите плодове не ги ползвайте.

По-малките плодове оставете цели, по-големите разрежете наполовина. Сложете ги в дълбока купа, като поставите първо половината, върху тях сипете половината захар, покрийте с останалите ягоди и останалата захар. Оставете купата в хладилник за една нощ. На сутринта ягодите ще са пуснали течност.

Прехвърлете цялото съдържание от купата в дълбока тенджера и сложете на котлона. Варете сладкото като междувременно разбърквайте внимателно като гледате да запазите повече от плодовете цели, след като заври ще се образува пяна, отпенвайте с лъжица, колкото повече пяна отделите, толкова по-бистро ще е сладкото.

Варете до получаване на гъста смес, проверявайте с капка върху чиния, тя не трябва да се разнася, също и в чаша със студена вода. Сложете лъжичка лимонтозу и разбъркайте. Махнете от котлона.

Подгответе бурканчета, чисти и сухи, по възможност ги затоплете леко във фурната на 50градуса, за да не се спукат при пълнене. Още горещо налейте и разпределете сладкото в бурканчетата, постарайте се във всяко да има цели плодчета.

Затворете с капачките и обърнете надолу. Оставете така сладкото за два дни, след което съхранявайте на тъмно и проветриво място.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Roksi
Roksi
21.05.2018 12:38
Най-доброто сладко! Поздравления за рецептата.
2
0
reni.terz
reni.terz
27.05.2017 06:19
А вода трябва ли да се слага?
0
0
Ирина Маринова
Стана страхотно сладкото!
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв