Гръцка туршия с лук

23/08/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Гръцка му работа - хем вкусно, хем пикантно, хем лесно за приготвяне!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 973
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете маринатата от изброените продукти. Оставете да се охлади. Опечете леко чушлетата. Нарежете морковите на колелца.

Доматите, лука и чесъна нарежете на филийки. Сложете маслините и всички зеленчуци в голяма тава.

Залейте със изстиналата марината. Разбъркайте хубаво и оставете да престоят около 24 часа.

Напълнете измитите и подсушени буркани със зеленчуци, като между тях поставяте от аспирина (3 бр. на буркан). Разпределете маринатата в бурканите.

Затворете и съхранявайте на хладно място. Маринатата, която се прави от 1 и ½ ч.ч вода, 1 и ½ ч.ч оцет, олио, захар, сол, се кипва и се оставя да изстине.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар