Туршия с карфиол и зеле

23/08/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Ако правенето на туршии беше олимпийски спорт, тази туршия с карфиол и зеле щеше гарантирано да ни спечели квота за следващата олимпиада!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 052
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 2 кг
  • карфиол - 1 кг
  • чушки - 1 кг зелени и червени
  • моркови - 1 кг
  • целина - 1 връзка
  • за марината
  • сол - 100 г или на вкус
  • захар - 250 - 300 г
  • олио - 300 мл
  • оцет - 750 мл
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на колелца. Зелето нарежете на едро и леко го претрийте с малко сол, а карфиола накъсайте на розички. Чушките нарежете на ленти или по ваш избор.

Сложете всички зеленчуци и целината в голяма тава. Смесете продуктите за маринатата и ги сложете на котлона. Варете няколко минути и оставете за малко да се охлади. Залейте зеленчуците и разбъркайте добре.

Оставете за една нощ да се мариноват, като разбърквайте на няколко пъти. На следващия ден, отцедете зеленчуците и напълнете бурканите. Залейте ги с маринатата и затворете добре. Стерилизирайте ги за 10 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар