Заралийска апетитка

23/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф64992316185
"Вземете един комат хляб, отворете си буркан апетитка и си топнете залък, няма такава вкусотия!"
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 394
  • Преглеждания за месеца4354
  • Преглеждания за седмицата185
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • чушки - 3 кг червени
  • чорбаджийски чушки - 1. 5 кг
  • лук - 5 - 6 глави
  • домати - 3 кг
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват. Червените чушки трябва да изпечете на скара или в чушкопек, след което ги запарете и обелете. Доматите трябва да нарежете и смелите. Нарежете лука и чорбаджийските чушки на дребно.

Сложете в тенджера половината олио, поставете на котлона и добавете доматите. Сложете супена лъжица захар и посолете на вкус. Запържете ги до сгъстяване и изпаряване на течността.

В друга тенджера сложете останалото олио и сложете лука и чорбаджийските чушки. Запържете до златисто и до омекване, след което нарежете изпечените червени чушки и ги добавете. Сипете оцета, лъжица захар и посолете на вкус. Разбъркайте, пържете още няколко минути и махнете от котлона.

Сипете доматите при чушките и разбъркайте всичко. Нарежете магданоза на ситно и го прибавете, разбъркайте отново.

Пригответе си чисти и сухи бурканчета. Разпределете апетитката в бурканите и затворете стегнато с капачките. Стерилизирайте бурканите за 10мин след завиране. Съхранявайте на тъмно и прохладно място.

По желание във всеки буркан може да добавите по една изпечена люта чушка, за наистина невероятен апетит :)подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар