Домашен кетчуп с пресни домати

23/08/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Вече никога няма да си помислите за кетчуп от рафта в магазина!"
Приготвяне20 мин.
Готвене190 мин.
Общо210 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 488
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • доматен сок - 800 мл прясно изцеден без семки и люспи
  • сол - около 3 - 4 с.л. или на вкус
  • захар - 550 г
  • оцет - 280 мл
  • чубрица - 2 - 3 с.л.
  • кимион - 10 г
  • черен пипер - 10 г
  • дафинов лист - 4 листа
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • нишесте - 5 бр. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете оцета в тенджерка. Към него прибавете подправките и оставете да заври. Изключете котлона, покрийте тенджерата с капак и оставете да изстине. Прецедете сместа през марля.

Сипете доматения сок в тенджера и го варете, докато 1/3 от него изври. Добавете солта и захарта. Отсипете от сока около 400-500 мл. Оставете да изстине и в него разтворете нишестетата.

Добавете оцета към доматите, след няколко минути налейте и размитото нишесте, като бъркате енергично с телена бъркалка. Не изсипвайте цялото количество нишесте, защото когато изстине се сгъстява още.

Свалете кетчупа от котлона и напълнете бурканчетата. Стерилизирайте за 10 минути, след завирането.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар