Рязани камби

24/08/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф37171113813
"Не позволявайте на зимата да ви изненада без да сте сложили в килера поне няколко бурканчета от тази хрупкава туршия!"
Приготвяне60 мин.
Готвене6 мин.
Общо66 мин.
Порции7-8 буркана
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 760
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби - 6 кг
  • вода - 10 л
  • сол - 1 кг
  • Саламура
  • оцет - 1.5 л
  • олио - 300 мл
  • захар - 500 г
  • целина - 1 връзка
  • чесън - 5 - 6 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват от семките и режат на парчета. Прави се солен разтвор от водата и солта, в който нарязаните камби престояват 12 часа. Аз ги приготвям вечерта и оставям да престоят една нощ.

На сутринта камбите се отцеждат от солената вода и се нареждат в буркани. Между тях нареждаме стръкчета целина и обелени скилидки чесън.

Приготвяме саламура от оцета, захарта и олиото. Размесваме съставките и слагаме на котлона да заври. С горещата саламура заливаме камбите докато се напълнят бурканите.

Запечатаните буркани стерилизира за 5-6 минути след завиране.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар