Унгарска салата в буркани

24/08/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф54374519253
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 1 кг зелени
  • домати - 1 кг
  • зеле - 1 бр. малка зелка
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 бр.
  • Марината
  • оцет - 1 л бял винен
  • вода - 1.5 л
  • захар - 150 г
  • сол - 4 с.л.
  • черен пипер - 3 с.л. на зърна
  • консервант - 1 пакетче Dr.Oetker
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките нарязваме на половинки, почистваме ги от дръжките и семките, след което ги измиваме и режем на тънки ивички.

Доматите се измиват и се режат на четвъртинки. Отстраняваме външните листа на зелката, режем на четири, отстраняваме кочана и също режем на ивици.

Лукът се обелва и реже на колелца. Почистваме лютата чушка от семето, измиваме я и нарязваме на ситно. Смесваме всички продукти и ги разпределяме в буркани.

Маринатата се приготвя от водата, оцета, захарта, солта и черният пипер. Слагаме я да заври и изчакваме да се разтопи захарта.

Прибавяме консерванта и заливаме със сместа зеленчуците. Затваряме веднага бурканите, обръщаме ги веднага с капачката надолу и ги оставяме така 5 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар