Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Унгарска салата в буркани

Унгарска салата в буркани

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Унгарска салата в буркани1 / 2
24/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг зелени
  • домати - 1 кг
  • зеле - 1 бр. малка зелка
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 бр.
  • Марината
  • оцет - 1 л бял винен
  • вода - 1.5 л
  • захар - 150 г
  • сол - 4 с.л.
  • черен пипер - 3 с.л. на зърна
  • консервант - 1 пакетче Dr.Oetker
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките нарязваме на половинки, почистваме ги от дръжките и семките, след което ги измиваме и режем на тънки ивички.

Доматите се измиват и се режат на четвъртинки. Отстраняваме външните листа на зелката, режем на четири, отстраняваме кочана и също режем на ивици.

Лукът се обелва и реже на колелца. Почистваме лютата чушка от семето, измиваме я и нарязваме на ситно. Смесваме всички продукти и ги разпределяме в буркани.

Маринатата се приготвя от водата, оцета, захарта, солта и черният пипер. Слагаме я да заври и изчакваме да се разтопи захарта.

Прибавяме консерванта и заливаме със сместа зеленчуците. Затваряме веднага бурканите, обръщаме ги веднага с капачката надолу и ги оставяме така 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: