Стерилизиран лапад в буркани

24/08/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"За всички, които обичат баници с лапад и през зимата - изпитана рецепта за стерилизиран лапад "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 867
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лапад - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво листата лапад, след което ги почистваме от дръжките и жилките. Почистения лапад нарязваме на парчета и го пълним в буркан.

Стремим се да го натъпкаме плътно в буркана, като притискаме с пръсти. Отгоре слагаме една чаена лъжичка сол и затваряме буркана здраво с капачка.

Стерилизираме за 30 минути, след което изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачката за 15 минути.

Така стерилизиран, лападът има дълга трайност. Лесно се приготвя и може да се използва за пържене с яйца, готвен с ориз, а също така и за баници през зимата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!