Стерилизиран лапад в буркани

24/08/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф296856792
"За всички, които обичат баници с лапад и през зимата - изпитана рецепта за стерилизиран лапад "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 375
  • Преглеждания за месеца653
  • Преглеждания за седмицата314
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво листата лапад, след което ги почистваме от дръжките и жилките. Почистения лапад нарязваме на парчета и го пълним в буркан.

Стремим се да го натъпкаме плътно в буркана, като притискаме с пръсти. Отгоре слагаме една чаена лъжичка сол и затваряме буркана здраво с капачка.

Стерилизираме за 30 минути, след което изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачката за 15 минути.

Така стерилизиран, лападът има дълга трайност. Лесно се приготвя и може да се използва за пържене с яйца, готвен с ориз, а също така и за баници през зимата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар