Кетчуп от моркови и цвекло

24/08/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158081544510
"Толкова е вкусно, че ще се влюбите във вкуса му! Това е истинският вкус на домашно приготвен и здравословен кетчуп!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо979
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • моркови - 1 ч. ч. нарязани
  • цвекло - 2/3 ч. ч. червено
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • ябълков оцет - 4 с. л.
  • мед - 1 с. л.
  • хималайска сол - 1 ч. л.
  • вода - 8 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се морковите и се нарязват на малки кубчета. Почиства се червеното цвекло и то се нарязва на ситно. Варим зеленчуците за 30 минути да омекнат.

В блендера сипваме отцедените сварени зеленчуци. Добавяме сол, мед, нарязани ситно лук и чесън, оцет и вода. Смила се всичко на гладка смес.

С лъжица се пълнят сухи бурканчета и се затварят с капачка. Прибират се в хладилника за бърза консумация. За зимата се варят за 10 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар