Сладко от портокалови корички

24/08/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6634891
"Едно уникално сладко, с трябва да черпите само при много специален случай "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 986
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • портокали - 8 бр.
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 л
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се обелват. Остъргва се оранжевата част от корите, която съдържа стипчиво вещество. След това корите се нарязват на лентички, които се навиват на охлювчета и се нанизват на дебел конец.

Връзките с портокаловите охлювчета се слагат във вода, която да ги покрива и се варят 15 минути, след което водата се изхвърля, а портокаловите кори се изплакват с вода. Процедурата се повтаря четири пъти. След четвъртия път всичко горчиво от тях е паднало и са готови за сладко.

В тенджера се слагат 1 литър вода и 1 кг захар и се варят, докато захарта се разтвори. Добавят се 2 с.л. лимонов сок (може да се замени с 1 ч.л. лимонтозу) и портокаловите кори се пускат вътре. Вари се още един час или до достигане на желаната гъстота на сиропа.

Портокаловите кори се оставят в сиропа да престоят една нощ. На другия ден се махат конците, сладкото се насипва в буркани.

Бурканите се варят в гореща вода за пет минути( само за капачката), след което още горещи се обръщат с капачката надолу, за да се образува вакум, докато изстинат.

Сега разбирам защо майка ми едно време пазеше това сладко за специални случаи!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар