Домашна лютеница на фурна

26/08/2016
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Вкусна и апетитна, пръстчетата да си оближеш!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 840
  • Преглеждания за месеца1432
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 3 кг червена капия
  • домати - 2 кг
  • зелени домати - 1 кг
  • моркови - 600 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 и 1/4 ч.ч.
  • оцет - 1/3 ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • сол - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво всички зеленчуци. Почистваме чушките от дръжките и семето. Почистваме морковите и обелваме лука и чесъна.

Нарязваме всички зеленчуци - чушките, червените и зелените домати, морковите, лука и скилидките чесън на едри парчета. Слагаме ги в дълбока тава и печем във фурната около 2 часа на 200 градуса, като от време на време разбъркваме с дървена лъжица.

Изваждаме тавата, добавяме нарязан на дребно магданоз и пасираме зеленчуците до получаване на гладка консистенция.

В така получената лютеница прибавяме олио, оцет, захар, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво и пълним готовата лютеница в чисти и сухи буркани. Затваряме здраво с капачки и стерилизираме за 10-15 минути.

Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачките за 15 минути. Така приготвената лютеница е готова да намаже своите филийки.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар