Мариновани корнишони с копър

26/08/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Хрупкави краставички с копър ,идеално мезе за зимата !"
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 563
  • Преглеждания за месеца27098
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се корнишоните със студена вода. В буркани от 800 г се сипва оцет до долната чертичка. Добавям 1 равна с. л. морска сол, 1 с л захар, 4-5 зърна черен пипер, 2 -3 зърна бахар.

Пълним бурканите с краставички, като между тях се поставят клонки копър. Сипва се вода до горния ръб. Затварят се с капачки и стерилизирам за 5 минути докато сменят цвета си, за да останат хрупкави.

Оставят се да изстинат във водата където са се варили. Охладени се изваждат с хлътнали капачки и се съхраняват на тъмно и хладно място. Идеално мезе за зимата!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Хопето
Хопето
17.07.2017 11:53
Аз слагам синапено семе, за да станат хрупкави.
1
0
Мария Симова
Мария Симова
09.07.2017 13:07
Чудесни стават, Виле :) по тази рецепта ги правя от много години, единственото което е в повече при мен е 1 бр. дафинов лист а захарта ми е 1 ч.л. а варенето въобще не ги държа в врялата вода след 5-тата минута ги изваждам от нея. Толкова вкусни и хрупкави стават !!!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв