Гриловани патладжани с доматен сос

27/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Ядеш и ревеш за още!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 387
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 б. големи
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 800 г консерва
  • босилек - 1 щипка сух
  • дафинов лист
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - половин връзка
  • захтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете патладжаните от дръжките. Нарежете ги по дължина на тънки ленти. Посолете ги и оставете за 30 мин да отделят горчивата си вода.

Измийте ги и подсушете, намажете ги с малко олио или зехтин.

Загрейте скара, барбекю или грил тиган и сложете лентите патладжан да се изпекат до златисто от двете страни. Отделете ги в чиния.

Сложете на котлона тенджера, сипете две лъжици зехтин и загрейте.

Почистете чесъна и нарежете скилидките на дребно.

Сложете ги в тенджерата и запържете за няколко секунди, колкото да си пусне аромата.

Добавете доматите, разбъркайте, посолете, сложете захарта, подправите и оставете соса да поври до сгъстяване и изпаряване на течността.

Готовите патладжани нарежете по дължина на половина и сложете в голяма чиния.

Отгоре сипете доматения сос и поръсете с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталия Петрова
Любима рецепта! Невероятно вкусно,аз пропускам само босилека и дафиновия лист,че не са ми от любимите и двете.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!