Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гриловани патладжани с доматен сос

Гриловани патладжани с доматен сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7238k2k12k5
Гриловани патладжани с доматен сос
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
27/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ядеш и ревеш за още!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 б. големи
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 800 г консерва
  • босилек - 1 щипка сух
  • дафинов лист
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - половин връзка
  • захтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете патладжаните от дръжките. Нарежете ги по дължина на тънки ленти. Посолете ги и оставете за 30 мин да отделят горчивата си вода.

Измийте ги и подсушете, намажете ги с малко олио или зехтин.

Загрейте скара, барбекю или грил тиган и сложете лентите патладжан да се изпекат до златисто от двете страни. Отделете ги в чиния.

Сложете на котлона тенджера, сипете две лъжици зехтин и загрейте.

Почистете чесъна и нарежете скилидките на дребно.

Сложете ги в тенджерата и запържете за няколко секунди, колкото да си пусне аромата.

Добавете доматите, разбъркайте, посолете, сложете захарта, подправите и оставете соса да поври до сгъстяване и изпаряване на течността.

Готовите патладжани нарежете по дължина на половина и сложете в голяма чиния.

Отгоре сипете доматения сос и поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Любима рецепта! Невероятно вкусно,аз пропускам само босилека и дафиновия лист,че не са ми от любимите и двете.
28.08.2016 21:16
1