Печено ярешко с дребни лукчета и моркови

27/08/2016
"Когато става дума за месо, не бързайте. Най-вкусните месни ястия се пекат задължително на бавен огън!"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 3 кг
  • лук - 500 г малки
  • моркови - 300 г
  • джоджен - свеж
  • сол
  • универсална подправка - за месо
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на подходящи парчета. Овкусете го със сол, червен пипер и подправки. Подредете месото в подходяща тава.

Обелете малките лукчета и ги добавете към месото, без да ги режете. Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета. Сложете и тях при месото. Подпъхнете клончета свеж джоджен. Налейте около 2 ч.ч. вода.

Завийте тавата с плътно дебело фолио.

Изпечете ярешкото месо на бавен огън за около три часа. Ако ястието се пече във фурна на дърва - вкусът е просто неустоим.

Месото е готово, когато се отделя свободно от костта.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар