Пълнен заек, изпечен във фурна

27/08/2016
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак58835
"Понякога най-голямото щастие е просто да се съберете със семейството си и да похапнете вкусно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене260 мин.
Общо300 мин.
Порции6 - 8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 342
  • Преглеждания за месеца1524
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се нарязаният бекон в сух тиган.

В 2 с.л. масло се задушават нарязаните лук, моркови и чесън.

Добавя се сол, беконът, оризът и се заливат с бульона.

Ври, докато оризът поеме течността. Слагат се стафидите.

Заекът се натрива със смес от сол, червен пипер, черен пипер и 1 с.л. масло.
Напълва се с плънката и се зашива.

Поставя се в намазана тавичка, налива се виното, поставят се босилекът и магданозът и се завива с фолио.

Пече се 4 часа на 140 градуса. Маха се фолиото и се пече още 15 – 20 мин на 200 градуса.

Намазва се с кравето масло.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
29.08.2016 14:49
Страхотно изглежда зайчето!Ние сме големи фенове,а и баща ми отглежда,така че със сигурност ще пробваме рецептата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв