Домашна наденица за сушене

27/08/2016
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак120232741
"При приготвянето на домашна наденица за сушене най-трудно е да намерите къде да я скриете от гладните си роднини!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 236
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 60% свинско месо, 40% телешко (прясно смляно)
  • На 1 кг кайма
  • черен пипер - 5 г
  • кимион - 3 г
  • чубрица - 3 г
  • индийско орехче - 1 г
  • сол - 20 г
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското трябва да е 50% плешка, 50% гърди, а телешкото - да е без жили и ципи.

Каймата се омесва много добре. Хубаво е да престои на хладно 10-12 часа.

Пълнят се червата, като се дупчат с игла.

Правят се на подкови или на пръчки.

Сушат се на проветриво място като се разточват 3 – 4 пъти.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!