Печена Сиврия в буркани

28/08/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор291854742
"Толкова са вкусни тези чушки, че до Нова година обикновено сме ги изяли до последната!"
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 113
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки сиврия - 10 - 12 бр.
  • магданоз - 5 стръкчета
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • олио - 100 мл
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и им подрязваме дръжките. Изпичаме ги и ги обелваме.

Нарязваме магданоза на дребно, обелваме чесъна и него нарязваме на дребно.

Вземаме чист и сух буркан от 800 мл и започваме да подреждаме плътно чушките, като на няколко места между тях поръсваме с пресен магданоз, чесън и зрънца черен пипер.

Когато напълним догоре буркана, прибавяме олиото, оцета, солта и захарта.

Затваряме здраво с капачка и стерилизираме за 5 минути.

Изваждаме ги и ги обръщаме върху капачката.

Така приготвени чушките са с дълга трайност и особено вкусни през зимата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар