Консервирана лятна манджа

28/08/2016
"Готова лятна манджа, която има нужда само от загряване, 1-2 яйца и някого, с когото да я споделите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 714
  • Преглеждания за месеца2601
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете семенната част на чушките и ги изпечете. Задушете ги в найлонов плик и ги обелете. Почистете лука от люспите и го нарежете на малки кубчета.

В подходящ съд загрейте олиото и запържете лука.

Когато получи лек кафеникав загар, добавете червеният пипер и чушките, а накрая - обелените и нарязани на ситно домати.

Налейте 1 ч.ч. вода /ако е необходимо, добавете още малко/ и гответе, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.

Овкусете със сол, добавете захарта и чубрицата. Ако искате, маже да сгъстите ястието с малко брашно, разтворено с вода.

Прибавете обелените скилидки чесън.

Подгответе сухи бурканчета и ги напълнете с вече охладената манджа. Затворете плътно с капачки и сварете 15 мин.

Готовите бурканчета съхранявайте на тъмно и хладно.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Николина Панчева
и аз правя такива бурканчета и е много вкусно .
0
0
Веселина Константинова
Много удобно за зимата! Когато нямате време за готвене, може да си припомните вкуса на лятото, като просто си отворите вкусното бурканче!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв