Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнен пипер с кайма и ориз

Пълнен пипер с кайма и ориз

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Пълнен пипер с кайма и ориз
Снимка: Veselina
1 / 4
29/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Най-любимата ни ретро гозба - пълнени пиперки с кайма и ориз, поднесена с ароматен доматен сос - никога няма да ѝ се наситим"

Необходими Продукти

  • пипер - 4 бр. големи червен
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • доматен сок - 280 мл /зимнина/ с моркови и целина
  • вода - 1 1/3 ч.ч
  • целина - 10 листенца
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кайма - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си пипера и го почиствам от дръжките и от семето. В купа слагаме каймата и я намачкваме с ръце.

Отмерваме 1/3 ч.ч. ориз и го почистваме, след това го измиваме. Прибавяме ориза при каймата. Нарязваме на ситно листа целина, слагаме една част при каймата. Добавяме щипка червен пипер. Подправяме на сол при необходимост и черен пипер на вкус.

Към каймата слагаме 1/3 от шишенцето със смлени домати, моркови и целина. Разбъркваме. Прибавям и малко вода около 1/2 ч.ч. Разбъркваме отново.

Пълним пиперите. Слагаме ги в малка тава. Поливаме ги с олиото и другите 2/3 от доматеният сок. Полива се с водата. Накрая слагаме другата част от нарязаните листа целина.

Печем на 220 градуса. След като се опекат от едната страна, обръщаме пипера внимателно и продължава де се пече. Като се опече, т.е, сосът се е сгъстил, пиперът е хванал приятна кора, оризът си е поел течността, вадим ястието.

Сервираме в чиния, между пиперите и отгоре слагаме от доматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: