Пълнени тиквени лодки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Пълнени тиквени лодки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
29/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Поднесете тези разкошни пълнени тиквени лодки с вкусен млечен сос и ще оберете аплодисментите на гостите!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 6 бр. средно големи
  • кайма - 300 г смес
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 250 г
  • домати - 100 г консерва
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - 1 щипка
  • кимион - 1 к.л.
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • магданоз - няколко стръка свеж
  • лют пипер - 1 ч.л. люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете тиквичките, махнете дръжките и изрежете малка част от края им.

Лука обелете, измийте и нарежете на дребно.

Разрежете тиквичките на половина и издълбайте с лъжица вътрешността им, като дъното и стените и трябва да останат цели. Тиквичките трябва да получат формата на лодки.

В купа сложете каймата, доматите, червения пипер, черен пипер и сол. Нарежете издълбаната вътрешност от тиквичките на дребно, сложете я в купата при останалите продукти и поръсете със сух магданоз, зехтина, кимион и малко риган.

Измийте ориза със студена вода и го добавете в купата. Омесете всичко много добре със ръце, така че каймата да се спои с ориза и всички подправки.

С тази смес напълнете издълбаните тиквени лодки.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Наредете пълнените тиквички в тава, сипете бульона и сложете във фурната.

Печете тиквичките около 45 мин до омекване и готовност на ориза.

Ако забележите че отгоре тиквичките започнат да прегарят, ги покрийте с алуминиево фолио.

Поднесете тиквените лодки с нарязан пресен магданоз и лют пипер за разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: