Сочно свинско с ориз на фурна

29/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Често приготвяно и много любимо."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 953
  • Преглеждания за месеца8744
  • Преглеждания за седмицата2502
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете парче месо без кост. Аз лично предпочитам от по мазните части на тялото като врат или гърди, защото месото не се изсушава толкова и е по крехко. Нарежете го и сложете в тенджера с вода на котлона. Сварете месото за 30 мин, като периодично отпенвайте.

Измийте ориза през цедка под течаща студена вода, докато водата стичаща се от него, не стане бистра.

Почистете лука и нарежете на дребно. Загрейте зехтина в тиган и сложете лука.
Запържете до омекване, добавете ориза и пържете няколко минути, докато оризът стане стъклен. Подправете със сол, черен пипер, куркума и мащерка. Махнете от котлона.

Отцедете парчетата месо и ги сложете в тавичка. Добавете ориза, сипете зеленчуков бульон и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Печете около 25 мин до готовност на ориза.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

genata1
genata1
23.04.2017 11:39
скъпа как се казваше забравих извинявам се!!! защо мазно месо????????? майсторлъка е да направиш от сухо месо като бут например крехко и со4но!!!!! аз така и правя
благодаря!
8
3
Ivo
Ivo
26.09.2016 01:11
Защо зеленчуков бульон , след като имаме бульон от варенето на месото !!
42
3
Димитър Дадачев
Слагаш кубче зеленчуков бульон в този от варенето на месото , чети малко ... така придава вкус и аромат . Аз лично слагам половин кубче зеленчуков и половин кубче гъбен бульон .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв