Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Сочно свинско с ориз на фурна

Сочно свинско с ориз на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Сочно свинско с ориз на фурна
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Често приготвяно и много любимо свинско месце с ориз - нека ни е вкусно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г врат или гърди
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • бульон - 4 ч.ч. зеленчуков
  • мащерка - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете парче месо без кост. Аз лично предпочитам от по-мазните части на тялото като свински врат или свински гърди, защото месото не се изсушава толкова и е по-крехко.

Нарежете го и сложете в тенджера с вода на котлона. Сварете месото за 30 мин, като периодично отпенвате.

Измийте ориза през цедка под течаща студена вода, докато водата, стичаща се от него, не стане бистра.

Почистете лука и нарежете на дребно.

Загрейте зехтина в тиган и сложете лука. Запържете до омекване, добавете ориза и пържете няколко минути, докато оризът стане стъклен.

Подправете със сол, черен пипер, куркума и мащерка. Махнете от котлона.

Отцедете парчетата месо и ги сложете в тавичка. Добавете ориза, сипете зеленчуков бульон и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 °C и сложете свинското с ориз.

Печете сочно свинско с ориз на фурна около 25-35 мин или до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
517
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Marillion
Marillion
Рецептата е супер. Искам само да добавя, че се получава чудесно и без запържване. Слагам и лука и ориза направо в тавата с месото и си го пека на фурна. Запържването на ориза до стъклен е по-скоро българска традиция и в останалите страни не знам да се практикува. Личо за мен по-здравословно е без пържене и се получава!
16.01.2023 17:56
12
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Ориз към водата е 1 към 3. Пьлен провал
02.06.2022 14:29
1
4
1
Покажи всички подкоментари
Лилс1895
Лилс1895
Оризът стана много вкусен .Благодаря за споделената рецепта!
03.06.2020 19:56
9
Vasil Popov Sr.
Vasil Popov Sr.
Благодаря ви! Правя я в момента, докато чакам дъщеря ми да се прибере от олимпиада. Надявам се да и хареса.
09.02.2019 11:01
6
4
Потребител#184142
Потребител#184142
скъпа как се казваше забравих извинявам се!!! защо мазно месо????????? майсторлъка е да направиш от сухо месо като бут например крехко и со4но!!!!! аз така и правя
благодаря!
23.04.2017 11:39
19
40
1
Покажи всички подкоментари
Ivo
Ivo
Защо зеленчуков бульон , след като имаме бульон от варенето на месото !!
26.09.2016 01:11
85
8
1
Покажи всички подкоментари