Бухнала погача

30/08/2016
Gergana Tsvetanovaот Gergana TsvetanovaПомощник Готвач 1x
"Мека и пухкава погача, която бързо ще събере гладните около трапезата!"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144 014
  • Преглеждания за месеца654
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесвам меко тесто, оставям го да втаса.

Премесвам го отново и го разделям та шест равни части, всяка оформям на топче.

Разточвам, намазвам хубаво кората с олио, отгоре поставям втората разточена кора, режа на триъгълници и завивам на кифлички.

Така процедирам с цялото тесто.

Оставям вече оформената питка да втаса, мажа с разбит жълтък и пека на 180 градуса за 40-45 минути.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Таня Левенова
Съвсем не доопечена пита-а на колко места я виждам да я рекламират..
0
0
Yanica Nedialkova
Yanica Nedialkova
13.02.2017 09:19
Описанието не беше много добро за новак като мен, но като се допитах до мама кое как, питата стана много хубава :) Беше ми първата пита и излезе по-добре отколкото очаквах! За тези като мен ще напиша - брашното се пресява в тавичка, удобна за месене. Прави се кладенче по средата. На едно място се слага малко топла водичка, захарта, маята и малко брашно, около чаена лъжичка. Размива се хубаво и се оставя да се активира. Разбира се, когато се видят малки шуплички по повърхноста на течността. В отделна чаша се слага кис. мляко и содата и се бърка да шупне. Всичко това + прясното мляко и яйцата се излива в кладенчето и се меси, като се взима малко по малко брашното от краищата към кладенчето. Дано да е било полезно.
6
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Рецептата си е супер ,аз лично обичам по препечени питки с хрупкава коричка Имам една тава която пече само отгоре ,а отдолу оставаше тесто и се налагаше отново да печа - вече не я ползвам, но това е друга тема !
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв