Сьомга с мед и соев сос

31/08/2016
"Великолепна сьмога с ароматна глазура, с която не само впечатлявате, а направо омагьосвате гостите!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 637
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • сьомга - 450 г
  • лимонови кори - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 к.л.
  • За маринатата
  • соев сос - 50 мл
  • мед - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • зехтин - 40 мл
  • За декорация
  • лимони - 2 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от сьомга трябва да се посоли и в него да се втрият настърганата лимонова кора /1 с.л./ и пресования или нарязан на ситни кубчета чесън /2 скилидки/.

В дълбок съд се смесват соевият сос, течният мед, водата и зехтинът. Разбъркват се до получаване на хомогенна смес и се залива филето от сьомга. То се оставя в тази марината за минимум един-два часа в хладилник.

След това се поставя в тава /препоръчвам да използвате хартия за печене/ заедно с маринатата и се пече на умерена фурна около половин час, като периодично трябва да се полива с маринатата по време на печенето.

Маринованата сьомга е страхотна на вкус и се сервира гореща, като по желание може да я украсите с резен лимон.

За гарнитура последният път добавих варени картофи с червен салатен лук, подправени със зехтин и бял балсамов оцет.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар