Жъкани домашни чушки в буркани

31/08/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор253849581
"Много апетитни чушки със сладко-кисел вкус, леко лютички, просто неустоими!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 529
  • Преглеждания за месеца1886
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чушки - 12 - 14 бр. домашни червени
  • целина - 1 с.л. нарязана зелената част
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чист и сух буркан слагаме зелената част от целината, нарязана на дребно, скилидките чесън, зърната черен пипер, олиото, оцета, захарта и солта. Оставяме така буркана на топло близо до котлона.

Измиваме чушките и им подрязваме дръжките. Започваме да ги печем, като само леко ги пропукваме и веднага ги подреждаме плътно в буркана с подправките.

Щом се напълни бурканът, го затваряме здраво с капачка и докато чушките са още горещи, стерилизираме за капачката.

Това става, като подреждаме бурканите в тава, обърнати с капачките надолу.
Наливаме топла вода в тавата до нивото на широката част на буркана, колкото да се залее капачката и слагаме тавата на котлона.

Стерилизираме за 10 минути.

Забележка: Дозата е за 1 буркан.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
31.08.2016 19:21
Какво ще рече жъкани?
2
0
Mariana
Mariana
31.08.2016 19:26
Пукани, леко изпечени :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв